Lekkere chocolade snackbites met een heerlijke bite. Ze zijn veganistisch, graanvrij, glutenvrij en lactosevrij.
Ze bevatten veel vezels, maar ook natuurlijke suikers en vetten, dus eet ze met mate. Dit recept is voor 16 porties met 3 stukjes.
Doe de cashewnoten en de kokosrasp in de keukenmachine en hak de noten fijn.
Voeg daarna de honing en kokosolie toe en laat de machine weer draaien totdat de massa samenklontert.
Pak een cakevorm en leg er een bakpapier in zodat je de repen er straks makkelijk uit kan halen. Knip het bakpapier zo breedt als de cakevorm zodat hij goed op de bodem past en niet kreukelt in de hoeken.
Doe het cashew & kokosmengsel in de cakevorm en vorm de bodem door het vast te drukken met een vork. Zet weg in de koelkast zodat het alvast wat steviger kan worden.
Doe nu de dadels, snuf zout, 2 eetlepels van de kokosmelk en de pindakaas in de keukenmachine en laat draaien. Druk de zijkanten tussendoor eventueel naar beneden. het moet lekker smeuïg worden. Eventueel kan je nog wat kokosmelk toevoegen maar dit mengsel moet niet te nat worden.
Roer de gehakte hazelnoten door het mengsel en doe dit bovenop de cashew & kokosbodem.
Strijk dit mooi glad.
Zet de schaal nu 4 uur weg in de vriezer.
Smelt de chocolate "au bain marie"
haal de schaal uit de vriezer en strijk de chocolade over het dadel en pindakaas mengsel.
Dit gaat goed met een siliconen spatel.
Haal het mengsel voorzichtig uit de cakevorm en snijd hier 8 repen uit.
Daarna snijdt je de reep in 6 stukjes.
De bites kan je het beste bewaren in een afgesloten vorm in de koelkast. Je kan er ook voor kiezen om een gedeelte in te vriezen.
Je kan er ook voor kiezen om een gedeelte in te vriezen. Als ze in je koelkast staan zijn ze waarschijnlijk sneller op dan je zou willen ;)