Deze wraps stonden al lang op mijn lijstje om zelf de gaan maken. We kopen best vaak tortilla's. Ze zijn alleen prijzig en hebben allerlei onnodige toevoegingen. Ik probeer bijvoorbeeld zo weinig mogelijk plantaardige oliën te gebruiken maar er zit meestal wel raapzaadolie in. De resultaten van mijn baksels waren vaak te droog, of te taai. Na het uitproberen van een paar recepten ben ik op dit recept gekomen gebaseerd op DIT recept van chicks love food. Ik heb er wel een aanpassing aan gedaan. Ik rol ze liever uit in olie verder was het recept erg goed!
Meng alle ingrediënten door elkaar in de kom en laat 30 minuutjes afgedekt staan.
In het begin zal het deeg wat klonterig zijn maar na de 30 minuten zal je zien dat het deeg elastischer wordt en makkelijker te kneden is. Kneed het even door. Je vouwt dan steeds de buitenkant van het deeg naar binnen en herhaald dit een stuk of 8 keer. Verdeel het deeg nu in 6 stukken en rol hier bolletjes van. Laat dit eventueel nog een half uurtje rusten. Dan gaat het uitrollen makkelijker.
Laat de koekenpan heel heet worden en bak de tortilla’s dan aan 2 kanten (zonder extra olie in de pan). Rol ondertussen de volgende tortilla plat.
TIP: Als je ze iets minder "volkoren wil hebben, dan kan je ook de helft van het volkoren meel vervangen door bloem. Waarschijnlijk is er dan iets minder water nodig. Probeer eerst 100 ml water en voeg eventueel later de rest van het water