Volkoren tortillawraps

Huisgemaakte volkoren tortillawraps.

Volkoren tortillawraps

Deze wraps stonden al lang op mijn lijstje om zelf de gaan maken. We kopen best vaak tortilla's. Ze zijn alleen prijzig en hebben allerlei onnodige toevoegingen. Ik probeer bijvoorbeeld zo weinig mogelijk plantaardige oliƫn te gebruiken maar er zit meestal wel raapzaadolie in. De resultaten van mijn baksels waren vaak te droog, of te taai. Na het uitproberen van een paar recepten ben ik op dit recept gekomen gebaseerd op DIT recept van chicks love food. Ik heb er wel een aanpassing aan gedaan. Ik rol ze liever uit in olie verder was het recept erg goed!

zo maak je volkoren tortillawraps

Volkoren meel

Cooking Mode Disabled

Het maken van het deeg

  1. Het maken van het deeg

    Meng alle ingrediƫnten door elkaar in de kom en laat 30 minuutjes afgedekt staan.

    In het begin zal het deeg wat klonterig zijn maar na de 30 minuten zal je zien dat het deeg elastischer wordt en makkelijker te kneden is. Kneed het even door. Je vouwt dan steeds de buitenkant van het deeg naar binnen en herhaald dit een stuk of 8 keer. Verdeel het deeg nu in 6 stukken en rol hier bolletjes van. Laat dit eventueel nog een half uurtje rusten. Dan gaat het uitrollen makkelijker.

  2. Het deeguitrollen
    Giet een klein beetje olijfolie op je werkblad. Druk je bolletje met de hand een beetje plat en draai het om zodat er aan beide kanten olie op zit. Rol de tortillaā€™s nu zo dun mogelijk uit. Doe er 1 tegelijk zodat het deeg niet te lang uitgerold op je werkblad ligt. Dan wordt het namelijk steeds lastiger om ze heel in je koekenpan te krijgen.
  3. De tortillawraps bakken

    Laat de koekenpan heel heet worden en bak de tortillaā€™s dan aan 2 kanten (zonder extra olie in de pan). Rol ondertussen de volgende tortilla plat.

    Ā 

    Als ze klaar zijn, dan dek je ze af met een theedoek zodat ze niet uitdrogen.

Notitie

TIP: Als je ze iets minder "volkoren wil hebben, dan kan je ook de helft van het volkoren meel vervangen door bloem. Waarschijnlijk is er dan iets minder water nodig. Probeer eerst 100 ml water en voeg eventueel later de rest van het water

Keywords: Bijgerecht, Tortilla, Wraps, Tortillawraps, mexicaans,
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious
Rate this recipe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add a question

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Min

Share it on your social network