Een spiraalmixer!
Wauw, dit is echt een intimiderend speeltje! Om het mezelf gemakkelijker te maken Besloot ik een kneedmachine aan te schaffen. Er is dan nog steeds veel handwerk nodig maar het zwaarste stuk, het mengen van de ingredienten wordt nu door een machine overgenomen.
Dinsdag draaide ik mijn eerste testdeeg. Lees snel verder over hoe dat ging
Maxima spiraalmixer 20L met kantelbare kop.
Na veel reviews lezen, twijfelen en wachten ontving ik afgelopen maandag de mixer. Mixers zijn erg duur en deze mixer viel qua prijs redelijk binnen budget. Ik koos voor een maxima spiraalmixer met een 20L kom. De levertijd helaas vrij lang.
Ik bestelde begin januari en 10 februari zou hij geleverd worden. De levertijd bleef maar opschuiven en hij zou volgens de laatste berichten 5 maart geleverd worden. Vorige week trok ik de stoute schoenen aan en nam ik contact op met de leverancier Maxima Horeca om een ander model te bestellen. Hier ben ik nu toch wel heel blij mee want de kop is kantelbaar en de kom uitneembaar. Dit zorgt ervoor dat je ingrediënten makkelijker toe kan voegen en de kom is nu makkelijker te reinigen. Bedankt voor de goede service Maxima Horeca centrum!
Ik koos een Maxima spiraalmixer met 20 liter inhoud en 2 snelheden. Ik kan hier tussen de 2 en 12 kg deeg in kneden (max 8 kg meel) en hij kan gewoon in het normale stopcontact (sommige mixers hebben krachtstroom nodig) snelheid 1 is mengen en 2 is kneden. Ik kan niet wachten om hier lekker mee te gaan testen aankomend weekend.

Toch weer even wennen
Over de oven schreef ik al dat het erg wennen was in dit ARTIKEL
Met de mixer verwacht ik ook wel dat het weer wennen is. Dinsdag heb ik hem voor het eerst aangezet en gelijk een nieuw recept geprobeerd.
Ik was niet helemaal tevreden over mijn rozijnen noten broden. De rozijnen kwamen aan de buitenkant te zitten en verbrandde daardoor in de oven. Daarom maakte ik dinsdag een recept op basis van gist welke ik leerde op de cursus HANDGEMAAKT brood welke ik volgde bij de bakery institute in Zaandam. In het recept stond dat er water ingewassen moest worden. Dit betekend dat je na het kneden nog water toevoegd. Ik kon alleen niet vinden om hoeveel water het ging en besloot 45 gram apart te houden. Dit had ik beter niet kunnen doen. Het deeg werd vrij compakt. In een mixer heb je minder contact met het deeg en ik kwam er te laat achter.
Al met al zijn het nog hele mooie en lekkere broden geworden. Ik ga dit weekend het recept ombouwen naar een desemrecept want dit is een blijver!
Het is nu donderdagavond en ik heb net de ingrediënten voor morgen klaar gezet. Ik heb er weer zin in!

Workshop
Dit weekend ga ik ook weer een “try out”houden voor het geven van een workshop. Ik deed dit eerder met mijn straatgenoten van Tax-life blog. het was een supergezellige dag en het leuke is dat zij nu ook mooie desembroden bakken! Ik zie steeds allemaal leuke foto’s voorbijkomen op instagram.
Zondag heb ik weer 2 cursisten uit de kennissenkring om te oefenen. We bakken dan eerst een brood af wat we tijdens de lunch gezellig opeten. We maken een deeg wat aan het einde van de workshop mee naar huis genomen wordt zodat er ze thuis de volgende dag ook nog een lekker brood kunnen bakken. Zin in!
Heel fijn weekend allemaal!
Liefs
Hanna
Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat!
Eén reactie
[…] ingrediënten klaar te zetten en tussendoor schoon te maken. Ik vertelde meer over de mixer in DIT […]