Het is weer iets te lang geleden naar mijn zin. Ik had allang weer wat willen schrijven maar ik merk dat nu ik weer aan het werk ben er minder tijd over is voor mijn creativiteit. Misschien zou een maandelijkse update ook voldoende zijn? Dan heb ik meer tijd om te besteden aan informatieve berichten. Dit doe ik nu eigenlijk nog te weinig.
Verder heb ik een flinke verkoudheid te pakken gehad en we hebben lekkage gehad in de badkamer. Bij zo’n lekkage doen we ook het liefst alles zelf!
Dit keer was de afvoer afgebroken van de douchebak en moest de hele douchecabine eruit. Ook de kit moest helemaal verwijderd worden. Dat was een flinke klus! Maar ondertussen is alles weer netjes fris en vooral ook droog!
Na mijn verkoudheid bleef ik moe en stijf in mijn lijf. Afgelopen weekend heb ik mezelf laten masseren bij Phet mantra, Thaise massages en heb ik een hele bijzondere ceremonie en yoga Nidra bijgewoond in teken van de Blauwe Lotus. Ik moet zeggen dat ik me daarna weer een stuk beter voel!
Nieuws uit de keuken. Mijn mooiste brood ooit!
Het wordt weer kouder
Deze week is het wat zoeken naar de rijstijden en plekjes om te fermenteren. Het is een stuk kouder in huis. Snachts rond de 18 graden en overdag rond de 20. Ik merk dat het brood minder hard rijst. Ik zette het brood gisteren lekker in het zonnetje in de vensterbank.
Omdat ik het brood dan niet zie omdat het uit het zicht staat vergat ik het op tijd te vormen en te koelen.
Desondanks werd het een prachtig brood! Eigenlijk het mooiste ooit 🙂
Pizza saus uit de magimix
De tomatenplanten heb ik uit de tuin gehaald. het wordt nu ‘s nachts echt te koud. Er is dan kans op ziektes in de tomaten.
Alle tomaatjes heb ik eerst van de planten afgehaald en naar binnen gehaald. Ik hoop dat deze nog rijp worden.
Met de tomaten die al rijp waren maakte ik heerlijk saus voor op de pizza!
Om de saus voor de pizza te maken bak ik een flinke ui in ringen in wat roomboter en voeg daarna de tomaten toe.
Ik speel een beetje vals want ik doe er ook een blikje tomatenpuree doorheen zodat de kleur wat donkerder wordt. Verder voeg ik verse kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, basilicum, knoflook, zout en wat suiker toe. Nadat het een poosje heeft geprutteld doe ik het in de blender op de soepstand. Daarna kan de saus in potten die ik dan nog 60 minuten in een waterbad laat koken zodat ze lang houdbaar zijn.
Ik heb trouwens een hele fijne blender van Magimix. Deze maakt de romigste sausen in een handomdraai. Als je op zoek bent naar een blender dan raad ik deze echt aan. Ik heb de Magimix Power blender. De kom is van glas en je kan daarom dus ook hete sausen of soepen gelijk uit de pan blenderen. Klik hier voor meer informatie over deze blender. Als je hem koopt via deze link krijg ik hier een (heel kleine) commissie over.
De voordelen op een rij:
Sterke motor! 1300 watt. Dit is een blender welke ook voor professioneel gebruik geschikt is en heeft 30 jaar garantie op de motor!
(grote) kom van glas (1,8 liter inhoud)
Met gemak ijs crushen, noten hakken, heerlijke romige smoothies en soepen.
Standaard instellingen voor oa smoothie, soep.
Makkelijk schoonmaken in de vaatwasser
Er zit een spatel in waar je mee kan roeren tijdens het blenderen (echt heel handig!)
En ook niet onbelangrijk: hij staat mooi op je aanrecht 🙂
En de nadelen:
De kom is zwaar
Het is wel een prijzige blender
TIP de minikom welke ook te krijgen is voor de blender raad ik echt niet aan.
Deze is erg duur en ik vind dat hij niet prettig is in gebruik. Wat er wel mee lukt is dressings en hakken van noten. Maar bijvoorbeeld pesto of andere smeersels welke wat dikker horen te zijn lukken niet goed. Dan moet je de inhoud steeds even omroeren en daarvoor moet je dan het kommetje open maken en dan wordt het een knoeiboel. Ik pak zelf voor kleine hoeveelheden liever een minikeukenmachine.
Nieuws uit de tuin. Tomaten oogsten en opruimen.
Het is nu oktober en ik ben de laatste dingen uit de tuin aan het halen voordat het echt gaat vriezen.
Ik kocht een poosje terug een voedseldroger en deze ben ik nu druk aan het uitproberen. Ik heb al tijm, rozemarijn, verveine en venkel gedroogd. Deze week wil ik nog maggiblad en peterselie drogen. Het gaat eigenlijk heel makkelijk. Wat me opvalt is dat de kleur van de bladeren echt dieper groen blijft. Ik ben benieuwd naar de smaak! Ik ben ook aan het experimenteren om desemstarter te drogen. Dit lijkt ook prima te gaan!
Wat ik nog ga doen in de moestuin, in oktober:
Sla zaaien
Radijsjes zaaien
tuinbonen zaaien
plantuien poten
Knoflook poten
Nieuws van de site. Een webshop!
De laatste tijd hard aan mijn site gewerkt maar het wil nog niet helemaal worden zoals ik het wil. Ik ben bezig om een webshop te bouwen en hier komt toch best veel bij kijken. Ik loop nu tegen wat dingetjes aan bijvoorbeeld dat in nog geen kamer van koophandel nummer heb. Dit gaat binnenkort veranderen!! Hier later meer over.
Ik heb een handleiding gemaakt met meer informatie over desemstarters. Ik vertel hierin hoe je voor een zuurdesemstarter kan zorgen en hoe je het moment herkent wanneer je kan gaan bakken met een desemstarter. Deze handleiding is binnenkort te downloaden in mijn winkeltje.
Begin November weer een update. Het volgende wat ik schrijf is de nieuwsbrief! Heb jij je al ingeschreven? Dat kan je hieronder aan de website doen. Zou ik super leuk vinden!