Camping de lievelinge, wat een inspirerend weekend!

Afgelopen weekend ging ik met een vriendin kamperen op camping de Lievelinge!
Wat een heerlijke inspirerende plek! Prachtige bloemen en leuke bouwsels met hergebruikte materialen. Duurzame en lekkere gerechten op de kaart… en het weer zat ook nog eens mee!

camping de lievelinge

 

Hierboven een kleine impressie. Wat een sfeertje, toch? We hebben heerlijk geluierd, gewandeld en gegeten en we sliepen in een tipi!

Omdat mijn luchtbed lek was (ja, dat was echt wel even minder fijn….) ging ik op pad naar Gorinchem. Mijn routeplanner bracht me precies naar de voet van molen  de hoop” in Gorinchem!

Ik moest daar natuurlijk even gaan kijken. Er zijn allemaal fijne streekproducten te koop zoals jammetjes, zuivelproducten, broden en kruiden en natuurlijk allerlei soorten meel. Ik was al op zoek naar een molen in de buurt waar ik lokaal gemalen meel kan krijgen. Dus heel fijn dat ik deze tegenkwam. Ik kocht er Speltbloem, Roggebloem, Italiaans Tipo-0 bloem voor o.a. pizza’s en frans bloem voor stokborden. Binnenkort ga ik een testje doen door 2 degen te maken met verschillend meel en het bakresultaat te bekijken. Hier deel ik later meer over.

molen de hoop in Gorinchem

Onze vakantie in Denemarken en Zweden.

Ik moet je eerlijk bekennen, Ik was wel toe aan een weekendje zoals deze na de drukke zomervakantie periode. Eerst 3 weken vakantie en daarna weer aan de slag op het werk met de kinderen nog thuis. Best pittig.

We zijn met zijn 4-en met onze oldtimer Tabbert caravan (deze kochten we begin dit jaar en ga ik ook nog wel eens wat meer over vertellen) 3 weken naar Denemarken en Zweden geweest. vooraf had ik het idee off grid te gaan en kleine campings te bezoeken maar tijdens de vakantie moesten we toch verwachtingen bijstellen. Onze jongste wil toch nog heel graag een grote trampoline en zwembad om zich te vermaken. en dat geeft ons dan ook weer rust. Al met al was het wel echt heel leuk. Mooie stedentrips gemaakt en heerlijke wandelingen. Vuurtje gestookt en nog lekker pizza en broodgebakken in de gezamenlijke campingkeukens van de camping. Ik ben echt onder indruk van het noorden. De sfeer is heel anders, zoveel rust en ruimte. We gaan zeker nog eens terug. Hieronder nog een paar foto’s van onze vakantie in Denemarken en Zweden.

raamluifel, oldtimer caravan

Nu de kinderen weer naar school zijn en de meeste collega’s ook weer aanwezig zijn komt er meer rust. Ik vind deze tijd van het jaar heel fijn. Je merkt dat de natuur een stapje terug doet. In de tuin merk ik dat de meeste groei eruit is. Het is vooral oogsten en onkruid wieden. Het is wat eerder donker, de avonden worden weer langer. Tijd om dingen los te laten en in winterrust te gaan 🙂

Nieuws uit de tuin

Ik ben bezig om mijn volkstuin op te ruimen. Dat wil ik echt deze maand afronden zodat mijn tuinvriendin hier lekker aan de slag kan en ik dit hoofdstuk af kan sluiten.
Deze week heb ik er veel onkruid weggehaald. Ik heb Lavendelplanten, bosbessen- en
honingbes struiken mee naar huis genomen. In de tuin thuis moeten dan sommige plantenplaatsmaken  voor andere soorten. Ik heb bijvoorbeeld een laurierkers verwijderd om ruimte te maken voorde honingbessen. Ik vind dat eetbare planten dan toch eerder een plekje verdienen!

Ik heb ook nog wat gezaaid. Een stengelui welke ook in de winter te oogsten is en doorleven schijnt te zijn? Ik ben benieuwd.

En verder spinazie, bindsla en rucula gezaaid.

Nieuws uit de keuken

zelfgebakken desem speltbrood

Mijn eerste speltbrood is een feit! De starter is nu sterk genoeg om brood mee te bakken. Ik ben tevreden met het resultaat zeker voor een eerste keer maar ik ga de volgende keer voor iets meer bloem in het deeg zodat het misschien iets minder zwaar wordt. Ik bakte dit br0od met 50% volkoren meel en 50% bloem.
Ik heb ook een roggestarter gemaakt. Hier ga ik later deze week mee bakken.

 

Mijn nieuwste aanwinst in het keukenmachinepark is een ijsmachine! Deze week maakte ik voor het eerst zelf ijs. Het was erg warm in huis en het ijs is daarom niet helemaal bevroren helaas. Misschienhelpt het ook als je de ingrediënten eerst wat kouder maakt in de koelkast? Het resultaat was in elk geval niet bevroren genoeg. Ik heb het teruggezet in de vriezer en de volgende dag hebben we het alsnog lekker gegeten. Het allerlekkerste ijs ooit volgens mijn oudste 🙂

Verder ben aan het experimenteren met Ciabatta recepten. Mijn kinderen houden niet van de broden met een knapperige korst, welke ik normaal bak. De Ciabatta’s worden wel zeer gewaardeerd hier thuis! De eerste waren van witmeel en de tweede lichting van volkoren. Hier ga ik wel verder mee aan de slag.
Erg fijn om mijn jongens te zien smullen van mijn zelfgebakken brood.!

Nieuws op de site

Ik ben aan het werken aan een informatieve tekst over smeerwortel. Dit is echt een hele mooie plant met geneeskrachtige eigenschappen en ook een nuttige plant voor de (moes)tuin. Je kan hier bijvoorbeeld gier van maken of de bladeren gebruiken als Mulch.

Ik ben op dit moment een olie met smeerwortel aan het maken, voor uitwendig gebruik. Smeerwortel is goed voor je huid en helpt bij kneuzingen. Het potje staat in mijn vensterbank te trekken (naast de knoflook bolletjes). Binnenkort meer over smeerwortel onder het kopje “over eten” 

Heb je mijn stuk over kombucha al gelezen?

Tot volgende week! dan volgt er weer een update.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *