Ik dacht dat ik al helemaal klaar was met het maken van mijn eerste vlog. Ik heb hem zelfs online gezet, na 2 dagen hard werken (filmen, monteren etc.) 

Toen ik het filmpje zelf de volgende dag ging bekijken hoorde ik dat ik bijna niet te verstaan was! Eerder checkte ik het geluid via laptop met oortjes en dat was redelijk. Via de tv was het echt niet te doen! Wat balen!

Daarnaast bedacht ik me, toen de video helemaal klaar was, dat de informatie welke ik wilde delen helemaal niet goed overkwam. Wat een flop….

Werken met een script

Van een vriendin kreeg ik al de tip om met een script te werken. Ik merk ook dat ik nog erg aan het zoeken ben over wat ik nou precies wil met het blog en de website. Ik mis een plan en structuur… Nou ben ik heel goed in “van de hak op de tak” en ben ik lekker impulsief maar dat is in dit geval dus helemaal niet handig!

Ik wilde bijvoorbeeld recepten gaan delen. Maar ik heb zelf veel moeite om recepten helemaal precies aan te houden en ben niet in staat om 2x een recept precies hetzelfde uit te voeren. Ik krijg thuis regelmatig te horen: “het smaakt heel anders dan normaal” Vorige week nog gooide ik een restje geitenkaas over de pizza’s. Mijn oudste had het gelijk in de smiezen, haha! Dus of recepten maken nu helemaal mijn ding is… Ik denk het toch niet.

 

Kortere filmpjes?

De lange vlog was (nog) geen succes. Maar wat wil ik dan wel? Ik deel in elk geval graag mijn kennis over bijvoorbeeld het bakken met desem, geneeskracht van kruiden, gezonde voeding (maken) en de schoonheid van alles wat groeit in mijn tuin met jou!

Ik vond het filmen wel erg leuk. Confronterend, dat wel. Dan hoor en zie je jezelf praten maar ik wil hier wel mee verder. Ik ga op zoek naar een oplossing voor het geluid en voorlopig ga ik werken aan kortere filmpjes. Dit kost minder tijd en is misschien beter te overzien?

De komende tijd ga ik nadenken hoe ik mijn blog en website beter kan vormgeven en hoe ik meer structuur kan aanbrengen.

Nieuws uit de tuin.

Ik oogstte mais, uien, bramen, frambozen en veel tomaatjes.

Donderdag kreeg ik een app van mijn tuinmaatje. De kraaien waren druk bezig om mijn mais op te eten. Na mijn werk ben ik er snel heen gefiets om te oogsten. De schade viel gelukkig mee. Ik wil nu herbruikbare zakjes over de maiskolven plaatsen zodat ze er niet meer bij kunnen. Dit moet ik wel snel gaan doen want binnenkort zin er weer nieuwe maiskolven klaar om te oogsten!

Ik paste op de tuin van mijn ouders en maakte peren/appelmoes van de valperen. De augurken welke ik mocht oogsten heb ik gefermenteerd. Wat leuk om te doen!

Dit jaar kweekte ik voor het eerst Mexicaanse muismeloen. De smaak valt wat tegen. Het smaakt een beetje naar zurige komkommer. De vruchtjes zien er wel superschattig uit, net als mini watermeloentjes.

Hoe smaakt de muismeloen
Mexicaanse muismeloen

Nieuws uit de keuken

.In de keuken maakte ik een heerlijk Foccasia brood, dat smaakte naar meer! Ik ben op zoek naar een goed recept om zelf tortilla’s te maken. Ik maakte de eerste van 100% witmeel. Deze waren te droog en te dik. Ik wil eigenlijk ook volkoren wraps maken dus dat werd de tweede poging. Dit leek beter te gaan maar het resultaat heb ik niet eens afgebakken want het deeg weer veel te droog. Binnenkort weer een nieuwe poging!

Ik wil ook spelt brood gaan bakken, zonder tarwe. Ook om eens te kijken hoe het opstarten van een starter ook alweer gaat ben ik begonnen om 2 starters te maken. De ene van rogge en de andere van spelt. Dit is weer een heel leerzaam proces want er ging iets mis en volgens mij weet ik ondertussen wat dat is! Wordt vervolgd!

Nieuws op de site

De indeling van de site krijg steeds meer vorm. Het kost me nog wel veel moeite en tijd om alles uit te dokteren maar het lukt steeds beter.

Ik heb ondertussen een menu en deze opgesplitst in categorieën en schreef ik een stuk over kombucha! Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tot volgende week, dan post ik weer een update!